Triger Kayışı Koparsa Nasıl Anlaşılır?

Yazar Yorum Yap 2.560 views
Triger Kayışı Koparsa Nasıl Anlaşılır?

Özellikle motorlu taşıtlarda yer alan ve güç üretiminde görev üstlenen triger kayışı kopması problemi ciddi bir sorun olup genellikle deneyimli araç kullanıcıları tarafından kolayca fark edilebilmektedir. Özellikle de aracın seyir durumunda kolayca fark edilen triger kayışı kopma sorunu temel belirtisi, araç motor sisteminden garip ses tonlarının gelmesi ve aracın sarsılmaya başlaması gibi belirtiler söz konusu olmaktadır.

Triger Kayışı Mekanizması Ve Kopma Problemi

Araç motor düzeneğinde yer alan krank mili sistemi ile eksantrik kam mili düzeneği arasında bulunan bağın kopması ile silindir düzeneği içerisinde yer alan piston sisteminin krank mili tarafından kontrol edilmesi ve üst bölge içerisinde yer alan supop sisteminin eksantrik kam mili tarafından aradaki bağlantı durumunu sağlaması, triger kayışının kopmasından itibaren, üst kısımda bulunan supop mekanizmasının sert bir darbe alması neticesinde dağılması söz konusu olmakta ve motor görev yapımında aracın stop etmesi söz konusu olmaktadır.

Triger Kayışı Kopması Riskleri Nelerdir?

Araçlarda sıklıkla söz konusu olabilen triger kayışı kopması sorunu, belirtisini göstermesi ile birlikte aracın teklemesine neden olarak, hız mekanizmasının ciddi anlamda düşmesine neden olmaktadır. Bu sebeple de, mutlak olarak tamir edilmesi gereken triger kayışı kopması sorununda ayrıca tamir edilmemesi durumunda aracın tekrar yol alması da söz konusu olmamaktadır.

Triger Kayışı Kopması Problemi Yüksek Maliyetli Mi?

Araçlarda meydana gelen triger kayışı kopması sorunu bilinenin aksine yüksek maliyetli olmamaktadır. Özellikle de, aracın yetkili servisi üzerinden triger kayışı kopma sorunu tamir ettirilmesi durumunda, piyasa fiyatından daha düşük fiyat tarifesi uygulanması söz konusu olabilmektedir. Bu bakımdan, aracınızda triger kayışı kopması sorunu söz konusu olduğunda, düşük maliyet söz konusu olması açısından mümkünse aracınızın yetkili servisi ile iletişime geçmenizi tavsiye etmekteyiz.

Triger Kayışı Kopma Sorununda Yapılması Gerekenler

Aracın triger kayışında kopma problemi söz konusu olması durumunda, aracın ilgili teknik servise gönderilmesi veya tercihe göre, ilgili servis yetkililerinin araca yönlendirilmesi gerçekleştirilmelidir. Ciddi bir motor sistemi sorunu olması sebebiyle, belirtileri görülmesi durumunda mutlak olarak onarılması gereken triger kayışı kopması problemi, genel olarak kısa süreç içerisinde onarılarak aracın teslimiyatı sağlanmaktadır.

Etiketler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL

Merhaba